VATSIM.net

VATSIM's Global Discussion Community
It is currently Sat Oct 25, 2014 4:12 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Jun 07, 2010 4:55 am 
Offline

Joined: Fri Nov 09, 2007 11:45 am
Posts: 4
Location: Palmerston North
Hey guys, just started flying on fsx again after updating my computer and now finding time once again.


I've installed FSX on windows 7....



Installed the level D 767... Works fine


Now I've installed Squawkbox 4..... doesn't work on fsx.


I installed firstly and then went into fsx expecting it to be under the add-ons tab but unfortunately, it's not.



I then went to try and open it externally (closing fsx) and I get this message:


Image




Any Ideas guys? :?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jun 07, 2010 6:03 am 
Offline

Joined: Thu Dec 02, 2004 5:27 am
Posts: 5720
Location: Ubiquitous
Did you right click the installer and have it run as administrator

_________________
Norman
VATSIM VP, Conflict Resolution
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jun 07, 2010 6:47 am 
Offline

Joined: Fri Nov 09, 2007 11:45 am
Posts: 4
Location: Palmerston North
That error code means STATUS_SXS_ASSEMBLY_NOT_FOUND

Most likely your SimConnect install is broken. An FSX reinstall might fix things, or maybe you need an OS reinstall.



apparently that's what the error code I got given means.


I reallly don't want to start re-installing my OS and fsx for something minute as this?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jun 07, 2010 6:51 am 
Offline

Joined: Thu Dec 02, 2004 5:27 am
Posts: 5720
Location: Ubiquitous
I dont see the image (viewing this from my phone) so dont see the actual error message - sorry!

As for Simconnect, you can install it from the FSX disk. What FSX Service pack are you using (none, SP1, SP2)?

_________________
Norman
VATSIM VP, Conflict Resolution
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jun 07, 2010 7:07 am 
Offline

Joined: Fri Nov 09, 2007 11:45 am
Posts: 4
Location: Palmerston North
Oh k, no worries man.


I get this error:


The application was unable to start correctly (0xc0150004) Click OK to close the application.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jun 07, 2010 7:14 am 
Offline

Joined: Fri Nov 09, 2007 11:45 am
Posts: 4
Location: Palmerston North
Oh and SP2


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jun 07, 2010 7:22 am 
Offline

Joined: Thu Dec 02, 2004 5:27 am
Posts: 5720
Location: Ubiquitous
Luke's advice over at the SB forum still remains the easiest way; reinstall. Its not an SB or even I suppose an FSX error but more in the way that Simconnect is hooked into the OS.

_________________
Norman
VATSIM VP, Conflict Resolution
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jun 11, 2010 7:51 am 
Offline

Joined: Thu Jun 10, 2010 9:55 pm
Posts: 1
I get this message "SquawkBox was unable to establish a connection with a running copy of Microsoft FS. FS must be running and have the FSUIPC module installed in order for SquawkBox to operate correctly."

could someone please teach me how to install FSUIPC module?? thanks


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jun 11, 2010 1:12 pm 
Offline

Joined: Thu Dec 02, 2004 5:27 am
Posts: 5720
Location: Ubiquitous
Peter,

FSUIPC can be found at www.schiratti.com/dowson.html - simply run it.

_________________
Norman
VATSIM VP, Conflict Resolution
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jun 11, 2010 2:57 pm 
Offline

Joined: Thu Dec 02, 2004 4:55 am
Posts: 1819
Location: Germany
Another hint is to make sure that in LevelD the batteries and all systems are switched on. I picked up this information on one of these forums.

_________________
Cheers, Andreas
Member of VATSIM Germany
VATSIM Supervisor

Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 07, 2012 1:27 pm 
Offline

Joined: Fri Jan 05, 2007 4:00 pm
Posts: 1
I've been running Squawkbox since it came out with no problems until I installed FSX. I have had numerous assertion errors ever since. Tried everything suggested on the various Forums with no luck. Finally switched to FSInn.!!! IT has been fanantastic, No problems at all. I have made 10 complete flights with no issues other that you should use FSX weather above FL245.

I recommend you give it a try. It'
s alittle more complicated but has many more advantages.

http://www.vatsim.net/pilots/pilotsclie ... n-install/

Brian H.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group