VATSIM.net

VATSIM's Global Discussion Community
It is currently Thu Nov 27, 2014 2:28 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 
Author Message
 Post subject: Huge autopilot problem
PostPosted: Wed Dec 16, 2009 5:41 pm 
Offline

Joined: Mon Aug 31, 2009 9:30 pm
Posts: 4
Hi gang,

I have a serious problem with my autopilot with each aircraft I would fly online. Firstly, Once i am airborne things are running smooth... I engage the Autopilot and it goes to the heading and height etc... but the IAS wont ever work... after trying different aeroplanes and panels I cant seem to get this problem sorted. I have tried everything.

I really wish I could get this sorted ASAP.



Jordan


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Dec 16, 2009 5:46 pm 
Offline

Joined: Thu Dec 02, 2004 5:51 am
Posts: 7316
Location: USA
Jordan Heyburn 1123282 wrote:
Hi gang,

I have a serious problem with my autopilot with each aircraft I would fly online. Firstly, Once i am airborne things are running smooth... I engage the Autopilot and it goes to the heading and height etc... but the IAS wont ever work... after trying different aeroplanes and panels I cant seem to get this problem sorted. I have tried everything.

I really wish I could get this sorted ASAP.



Jordan


Not enough information.

Which version of Flight Simulator are you running?
Does this happen both online and off line? If only online, which Pilot Client are you running?
Do you have other addons installed?

-- L. James

--
L. D. James
ljames@apollo3.com
www.apollo3.com/~ljames

_________________
sticky:
    Not a regular post, but a special thread/message stuck to the top with special meaning… containing important forum information.

For FSInn/VATSIM issues, please test the FSInn Installation sticky and linked FAQ. It really works!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Dec 16, 2009 5:50 pm 
Online

Joined: Thu Dec 02, 2004 5:11 am
Posts: 2796
Location: Sweat Mountain, GA
Jordan Heyburn 1123282 wrote:
I engage the Autopilot and it goes to the heading and height etc... but the IAS wont ever work... after trying different aeroplanes and panels I cant seem to get this problem sorted. I have tried everything.


IAS should be controlled by the autothrottle, not the autopilot.

Cheers!

Luke

_________________
... I spawn hundreds of children a day. They are daemons because they are easier to kill. The first four remain stubbornly alive despite my (and their) best efforts.
... Normal in my household makes you a member of a visible minority.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Dec 16, 2009 5:54 pm 
Offline

Joined: Mon Aug 31, 2009 9:30 pm
Posts: 4
Luke Kolin 837789 wrote:
Jordan Heyburn 1123282 wrote:
I engage the Autopilot and it goes to the heading and height etc... but the IAS wont ever work... after trying different aeroplanes and panels I cant seem to get this problem sorted. I have tried everything.


IAS should be controlled by the autothrottle, not the autopilot.

Cheers!

Luke



My mistake. I have did that aswell.

I am using FS2004
IDFG A319. All though i have tried it on the normal aircraft you get on FS2004.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Dec 16, 2009 6:00 pm 
Offline

Joined: Mon Sep 29, 2008 8:00 am
Posts: 4316
Location: Established on ILS 29 KOAK
Jordan Heyburn 1123282 wrote:
My mistake. I have did that aswell.

I am using FS2004
IDFG A319. All though i have tried it on the normal aircraft you get on FS2004.

You failed to mention if it "worked" on the normal acft on FS2004, and by normal you mean default :), I hope!!

There is a key combination for AutoThrottle in FS9, Alt + R or Shift + R, I forget, one of them will engage the autothrottle and that should help you hold the A/T at the set speed!!

_________________
When is your next Flight||VATSIM HitSquad Member, ZOA/ZAK/P1
Screenshot Contest : Aug'14 Theme - Military Cargo
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Dec 16, 2009 6:02 pm 
Offline

Joined: Mon Aug 31, 2009 9:30 pm
Posts: 4
Charan Kumar 1078107 wrote:
Jordan Heyburn 1123282 wrote:
My mistake. I have did that aswell.

I am using FS2004
IDFG A319. All though i have tried it on the normal aircraft you get on FS2004.

You failed to mention if it "worked" on the normal acft on FS2004, and by normal you mean default :), I hope!!

There is a key combination for AutoThrottle in FS9, Alt + R or Shift + R, I forget, one of them will engage the autothrottle and that should help you hold the A/T at the set speed!!



It seems to work offline no problem on both default and the idfg aircraft but when i go online with it... It never works.

Thank you


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Dec 16, 2009 7:59 pm 
Online

Joined: Thu Dec 02, 2004 5:01 am
Posts: 11017
Location: Miami, FL
i dont see how going online would disable that.

what client are you using?

_________________
ImageImage
SimAir Force (SIMAF51/RCH51)
sCol Ernesto Alvarez (AMC)
436th Air Wing Commander


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Dec 17, 2009 9:39 am 
Offline

Joined: Thu Dec 02, 2004 5:51 am
Posts: 7316
Location: USA
Ernesto Alvarez 818262 wrote:
i dont see how going online would disable that.

what client are you using?


Yes. That , plus the version of Flight Simulator would most likely solve the riddle. That's why I asked that in the original response.

-- L. James

--
L. D. James
ljames@apollo3.com
http://www.apollo3.com/~ljames

_________________
sticky:
    Not a regular post, but a special thread/message stuck to the top with special meaning… containing important forum information.

For FSInn/VATSIM issues, please test the FSInn Installation sticky and linked FAQ. It really works!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Dec 17, 2009 1:35 pm 
Offline

Joined: Thu Dec 02, 2004 4:55 am
Posts: 318
Your pitot tube is probably becoming frozen over at altitude. Try turning pitot heat on before you take off.

_________________
Paul Biderman


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Dec 18, 2009 4:47 am 
Offline

Joined: Mon Sep 29, 2008 8:00 am
Posts: 4316
Location: Established on ILS 29 KOAK
+1 on Paul's suggestion, somebody very recently had made a similar post which was resolved by it, although I am not sure why it would happen online.

Larry, he already mentioned he was using FS2004!!

_________________
When is your next Flight||VATSIM HitSquad Member, ZOA/ZAK/P1
Screenshot Contest : Aug'14 Theme - Military Cargo
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Dec 18, 2009 11:56 am 
Offline

Joined: Thu Dec 02, 2004 4:55 am
Posts: 318
Charan Kumar 1078107 wrote:
+1 on Paul's suggestion, somebody very recently had made a similar post which was resolved by it, although I am not sure why it would happen online.


Doesn't have anything to do with online or offline if that is the problem. The pitot tube freezes over due to the cold air at altitude that's being pushed into it.

Now if the problem is only happening online then that is strange, and then my suggestion is probably not the answer.

_________________
Paul Biderman


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Dec 18, 2009 2:43 pm 
Online

Joined: Thu Dec 02, 2004 5:11 am
Posts: 2796
Location: Sweat Mountain, GA
This would be a lot easier if we knew what "but the IAS wont ever work" means.

Cheers!

Luke

_________________
... I spawn hundreds of children a day. They are daemons because they are easier to kill. The first four remain stubbornly alive despite my (and their) best efforts.
... Normal in my household makes you a member of a visible minority.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Dec 19, 2009 7:06 am 
Offline

Joined: Thu Dec 02, 2004 5:33 am
Posts: 656
Location: LZKZ
That doen't narrow the possibilities to less than two versions.

Quote:
he already mentioned he was using FS2004!!

_________________
Regards, Opher Ben Peretz
Senior Instructor

Image


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group