By Alejandro Doblado 1418556
#547252 hi,to everyone i have a issue with vpilot since yesterday night,in my vpilot screen appears an error that say:ERROR CONNECTING TO VOICE SERVER:THE REQUEST TIMED-OUT every 3 seconds since i connected and if i have atc services i cant hear anyone only can text,help me please,thanks.Im using the 2.4.0 version of vpilot
By Amir Farshchi 1464627
#547852 You can't believe how I get surprised to hear this! At least, now I know this isn't my connection problem only!
Yes, at time you said, I faced this problem too.
Today I update my version to 2.4.4 after getting notified about new version "wishing problem solving!". It's better since it try to reconnect "automatically" to voice server after disconnect but it's just trying and there is no good news about successful connection to voice server.
Some friends had recommends to change main server, use vpns, specially using out of Europe vPilot servers with Europe vpn servers. It didn't working too!
Europe Vatsim sky is crowded this COVID-19 days, any relation? I don't know. So:
***"Any body use vPilot properly this days?"***
By marcus holmes 815851
#547921
Amir Farshchi 1464627 wrote:You can't believe how I get surprised to hear this! At least, now I know this isn't my connection problem only!
***"Any body use vPilot properly this days?"***


I have had no issues with voice on Vpilot since day one, and there are many people that do not have issue with vpilot, clearly the issue is at your end. Maybe you are running an old version of Windows or your Firewall is causing the issue.
I notice you have just signed up to Vatsim, so this is a new problem for you. Please explain better what problem you are having, what error messages etc, then we might be able to help you better, than you just ratting about Vpilot not working.
By Bahram Kabiri 1392880
#547945 You are not alone in this, I have same issue with vPilot!

I am disconnected every 10 seconds with no luck reconnecting to voice server! It is odd because I have text connection and I can send text messages to ATCs and other Pilots but no voice! :(

I have Stable version 2.4.4 and automatic reconnection does not solve anything... :|

I get same error: Disconnected from voice server. Reason: Lost connection

In my vPilot log file, I see the following lines. Could anyone interpret the issue? :roll:

2020-03-21 15:57:54.6453 GeoVR.Connection.ClientConnection System.Net.Sockets.SocketException (0x80004005): A blocking operation was interrupted by a call to WSACancelBlockingCall
at System.Net.Sockets.Socket.ReceiveFrom(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size, SocketFlags socketFlags, EndPoint& remoteEP)
at System.Net.Sockets.UdpClient.Receive(IPEndPoint& remoteEP)
at GeoVR.Connection.ClientConnection.TaskVoiceServerReceive(Logger logger, CancellationToken cancelToken, ClientConnectionData connection, UdpClient udpClient, BlockingCollection`1 receiveQueue)System.Net.Sockets.SocketException (0x80004005): A blocking operation was interrupted by a call to WSACancelBlockingCall
at System.Net.Sockets.Socket.ReceiveFrom(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size, SocketFlags socketFlags, EndPoint& remoteEP)
at System.Net.Sockets.UdpClient.Receive(IPEndPoint& remoteEP)
at GeoVR.Connection.ClientConnection.TaskVoiceServerReceive(Logger logger, CancellationToken cancelToken, ClientConnectionData connection, UdpClient udpClient, BlockingCollection`1 receiveQueue)
2020-03-21 15:58:06.1152 GeoVR.Connection.ClientConnection Lost connection to Voice Server