By Daniel Hawton 876594
#396050 When I tried to save an ESE file... I got this error (details):

See the end of this message for details on invoking
just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

************** Exception Text **************
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
at ASE.AircraftManager.SaveESFile(Stream sFStrm)
at ASE.AircraftManager.SaveESFile(String FilePath)
at ASE.MainForm.saveAircraftFileToolStripMenuItem_Click(Object sender, EventArgs e)
at System.Windows.Forms.ToolStripItem.RaiseEvent(Object key, EventArgs e)
at System.Windows.Forms.ToolStripMenuItem.OnClick(EventArgs e)
at System.Windows.Forms.ToolStripItem.HandleClick(EventArgs e)
at System.Windows.Forms.ToolStripItem.HandleMouseUp(MouseEventArgs e)
at System.Windows.Forms.ToolStripItem.FireEventInteractive(EventArgs e, ToolStripItemEventType met)
at System.Windows.Forms.ToolStripItem.FireEvent(EventArgs e, ToolStripItemEventType met)
at System.Windows.Forms.ToolStrip.OnMouseUp(MouseEventArgs mea)
at System.Windows.Forms.ToolStripDropDown.OnMouseUp(MouseEventArgs mea)
at System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.ScrollableControl.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.ToolStrip.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.ToolStripDropDown.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)


************** Loaded Assemblies **************
mscorlib
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.4455 (QFE.050727-4400)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll
----------------------------------------
ASE
Assembly Version: 1.3.3684.18435
Win32 Version: 1.3.0.0
CodeBase: file:///C:/Program%20Files/ASE/ASE.exe
----------------------------------------
System.Windows.Forms
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.4444 (QFE.050727-4400)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
----------------------------------------
System
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.4444 (QFE.050727-4400)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
----------------------------------------
System.Drawing
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.4413 (QFE.050727-4400)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
----------------------------------------
Tao.Platform.Windows
Assembly Version: 1.0.0.5
Win32 Version: 1.0.0.5
CodeBase: file:///C:/Program%20Files/ASE/Tao.Platform.Windows.DLL
----------------------------------------
System.Xml
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.4009 (QFE.050727-4000)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
----------------------------------------
System.Configuration
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.3053 (netfxsp.050727-3000)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll
----------------------------------------
_q85x3wu
Assembly Version: 1.3.3684.18435
Win32 Version: 2.0.50727.4444 (QFE.050727-4400)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
----------------------------------------
Tao.OpenGl
Assembly Version: 2.1.0.12
Win32 Version: 2.1.0.12
CodeBase: file:///C:/Program%20Files/ASE/Tao.OpenGl.DLL
----------------------------------------
By Rahul Parkar 1105594
#396135 Did you ensure all the ESE Specific fields were filled out?

That usually throws up errors if they aren't.

Cheers!
Rahul
By Daniel Hawton 876594
#396718
Craig Phillips 947617 wrote:
Daniel Hawton 876594 wrote:When I tried to save an ESE file... I got this error (details):

Where are you trying to save to? Does it happen all the time, or just this once?

Craig Phillips


Saving to my local hard disk under 'C:\atc\training scenarios'. And everytime. I didn't have all the fields filled out for the aircraft like Rahul pointed out above. Going to fill them all in and try again and see if it still throws the error.
By Craig Phillips 947617
#396733 Are you attempting to load a scenario and re-save it? I was able to create an aircraft with just a callsign and a position, and saved successfully. If you are attempting to load a scenario, would you be able to send me, or upload the original scenario?
By Daniel Hawton 876594
#396806
Craig Phillips 947617 wrote:Are you attempting to load a scenario and re-save it? I was able to create an aircraft with just a callsign and a position, and saved successfully. If you are attempting to load a scenario, would you be able to send me, or upload the original scenario?


PM me your email and I'll send you the original.
By Halldor Bui Jonsson 812050
#439214 Attempting to create a scenario here where an aircraft will stick to its filed TAS.

In ASE I set both the filed airspeed and ground speed to 300 (yes i realize its ground speed, but it should be the same with no wind in a simulator session).

One aircraft at 5000ft, one at 10.000

When i open the situation file within Euroscope, the lower aircraft shows a groundspeed of 202, and the higher aircraft a groundspeed of 222.

Is there anything i can do to have the aircraft stick to their ASE speeds upon loading?

The speeds need to be spot on for the estimates to stick for a given scenario.
By Michael Pike 812012
#439339 ASE has aircraft performance characteristics included by default, which vary the speed of different aircraft types at different levels. Click on the "spanner" symbol in ASE and see if the data there explains your speed differences.
By Craig Phillips 947617
#439375 I think the speed differences are due to the different systems interpreting the speeds given by ASE. I think both ACSIM and TWRTrainer treat the speed as Groundspeed, whereas Euroscope treats the speed as IAS. If Euroscope does use IAS, it would result in higher Groundspeeds at higher altitudes. The only way I think to get the same groundspeeds at different levels is by trial and error, unless you know the math computation the Euroscope uses. Sorry I cant be of much help.

Craig Phillips
By Halldor Bui Jonsson 812050
#439423 Interesting.

Michael, the speeds have all been set to fixed ( = ) so thats not an issue.

Craig,

It might well be a bug with ES, i´ll see if i can dig up some more information.
By Craig Phillips 947617
#439458
Halldor Bui Jonsson 812050 wrote:It might well be a bug with ES, i´ll see if i can dig up some more information.


I don't think it's a bug, but an intended feature. I shall do some testing between the release and beta versions after Christmas.

Merry Christmas :)

Craig
By Marcus Becker 1142460
#449187 Does anybody know how to edit the aircraft list to display aircraft with an equipment suffix? We like to throw aircraft without RNAV capabilities into our training scenarios and it would be nice to indicate that during a session.