By Gergely Csernak 904331
#470571 Hi,

At the moment the predefined taxi routes can be used only when you issue a taxi instruction to a simulated plane in a simulation session.
In the upcoming fix patch you will be able to show them on the screen as well.
By Matthew Moy 1288933
#483681
Jonas Kuster 1158939 wrote:There is a link provided in the text box at the bottom on startup of the program.

http://euroscope.hu/installbeta/changes.html


Thanks, I just copy everything in the directory of Euroscope ?
By Ngo Dac Nhat Quang 1187386
#486817 Hello all,

I just wonder myself doest ES have the function like that
If we want send the latest METAR at one airport to the traffic flying, Could we do it by one click and METAR text will send to traffic like text?
By Matthew Gunn 964355
#486857 You can create aliases to pick up a particular a/c dep or arr metar as long as you have the airport in your metar list, along the lines of:

.ma current weather at your destination is $metar($arr)
.md for info local weather at departure airport is $metar($dep)

but you have to F2 (airport ICAO) before you use it if you have not already downloaded that metar into euroscope

hope that is what you were after..

Matt
By Lewis Hardcastle 1226566
#510627
Alexey Kaznakov 1142081 wrote:Hello. I've bumped into a crush of ES 3.2 (r12) wnen trying to connect under FSS. Does anyone have the same problem?


I have the same with _CTR. Re-installed few times and ensured c++ redist installed. Also deleted the msvcr100.dll and the other 2 so they'd re-build or use from syswow64 folder as someone suggested previously.

Any other ideas?
Last edited by Lewis Hardcastle 1226566 on Mon Feb 20, 2017 6:37 pm, edited 1 time in total.
By Jonas Kuster 1158939
#510658 I experienced sometimes that the SectorFileProviderDescriptor.txt can cause this kind of problems. Try once to delete that file (it will be recreated on the next ES startup). Does that help anything?
By Lewis Hardcastle 1226566
#510742
Jonas Kuster 1158939 wrote:I experienced sometimes that the SectorFileProviderDescriptor.txt can cause this kind of problems. Try once to delete that file (it will be recreated on the next ES startup). Does that help anything?


Didn't work for me, but thanks ;)
Similar symptoms to the below thread, except my setup, doesn't involve vSMR. Managed to manually remove the 3 .dll above and then re-install x86 redist, but this only worked during the first launch and connection to the network.
https://community.vatsim.uk/topic/33969 ... e-32-beta/
https://community.vatsim.uk/topic/29766 ... dll-issue/

Any other ideas anyone?
By Magnus Meese 997444
#511065 My r12 has crashed consistenly every time I connect (not at software startup). Tonight, I reinstalled every single C++ redist package for both 32 and 64bit, did a clean install of ES and cleaned out mydocs/euroscope, without any change. Then, in a desperate attempt to try something after playing around for 90 mintues with read-only settings, deleting some setting files, changing .exe-compabilities etc, I went into Win7's personalization page. I swapped basic for Aero, and it worked! Then I restarted ES to see if it was recreatable, and it crashed. Then I changed back to Basic, and now it works on every login, weirdly. I do expect it to run into a crashing streak again sooner rather than later, but there's definately some arbitrary link between the .dll's used, the C++2010 package and the win7 (possibly win10?) background theme.

UPDATE: Might have been too quick on this one. Now, a night's sleep and a restart later, this method doesn't yield anything at all. The quest continues.