By Andrea Mazzoni 1300705
#517830 Hello VATSIM,I would report a strange episod that I find during my last connection as Milano Radar on VATSIM with Euroscope.
This is very strange, onestly I didn't remember a similar episode during my carrer as virtual ATC. Yesterday I was online, but for some reason, I wasn't able to listen the pilots with euroscope. But the pilots was able to hear me, and the other pilots, and I know this details because was present a user that has transmitted on twitch his flight from LIMC to EDDM. I think that it was a my problem with the audio or with Euroscope , because the connection was good (i made also a connection test), but today I tried to connected again on VATSIM and now this problem it's solved! Someone can explain what it's happened? I think that probably it's a problem of voice servers, but i'm not sure.

PS: I changed yesterday also the type of audio from Wave to Directsound, but nothing was changed. In italy we use the vatsim germany voice servers.
By Magnus Meese 997444
#517837 What, you never had voice issues with ES? Can I move in with you? :lol:

Checklist: check any other audio device if applicable, reselect correct device, toggle input method (like you did), toggle vox server, toggle primary and vox server, replug USB headset, check other voice server, restart scope in admin mode, restart computer.
By Andrea Mazzoni 1300705
#517844
Magnus Meese 997444 wrote:What, you never had voice issues with ES? Can I move in with you? :lol:

Checklist: check any other audio device if applicable, reselect correct device, toggle input method (like you did), toggle vox server, toggle primary and vox server, replug USB headset, check other voice server, restart scope in admin mode, restart computer.

Yes I had in the past problem with Euroscope, but not like this. And I made also this checklist,that I used in the past for my problems with Euroscope. Probably a problem with the voice servers... can happen also this. Computer technology isn't perfect, but sometimes we forget this detail.