Jump to content

v3.2 "start simulator server" removed?


Recommended Posts

I am trying to figure out if there's a way to run a simulator server locally in the new version of ES. This was very usefull in the old one when designing scenarios and files to test them, but now I can't figure out how to do so without connecting to sweatbox. I tried to uncheck the "connect to vatsim" button but this produces an error message.

 

Any hints?

Johan Grauers

Event Coordinator - vACC Scandinavia

Link to post
Share on other sites
I have had this problem just last night. It seems that somehow the ES server redirects localhost to the VATSIM server, or something similar that I can't explain. Use the similar function using IP "127.0.0.1". It servers the same purpose as "localhost".

 

Unfortunately that gives me the same error again

Johan Grauers

Event Coordinator - vACC Scandinavia

Link to post
Share on other sites
Can you try restarting Windows, starting only the FSD server and then EuroScope without first connecting to VATSIM?

 

I feel stupid now, so I've probably missed something obvious, but I thought the FSD server was built in to Euroscope? In other words I'm not sure what you need me to do.

Johan Grauers

Event Coordinator - vACC Scandinavia

Link to post
Share on other sites

Now that explains it. That mode has been moved to an external FSD server which has been installed with EuroScope:

http://www.euroscope.hu/mediawiki/index.php?title=Simulator_Architecture

 

LE: Basically you were connecting to your own proxy which was connected to VATSIM. At least that's what I think was happening. Now just start the external FSD server and proceed as before.

Eric Bocaneanu

ROvACC Director

Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
×
×
  • Create New...