Jump to content

Cannot get Model Matching to work


Dimitris Tsioumanis 122030
 Share

Recommended Posts

I have downloaded the IVAO Mtl and on downloaded rule sets I have IVAO. However any time i get into FSX and start a flight on ivao all aircraft are the default a320 model. Anybody know how to fix that? In vpilot i get SimConnect error: Failed to create aircraft.

 

Your post says you "start a flight on ivao" ... just to be clear, vPilot is a pilot client for VATSIM, not IVAO. You can use vPilot with whatever AI aircraft you have installed, including IVAO's MTL model set. (Although as far as I know IVAO prohibits use of their models for purposes other than flying on IVAO.)

 

If you have downloaded and installed the IVAO pilot client (known as IVAP) then FSX should already be configured to load those models. Did you install IVAP or did you just manually copy the models into your FSX folder? If you manually copied them, follow the instructions that Don linked you to.

 

Also, please post a sample of the full exact error message you are getting. There are different error messages that mean different things, and you've only posted a partial error message.

Developer: vPilot, VRC, vSTARS, vERAM, VAT-Spy

Senior Controller, Boston Virtual ARTCC

Link to comment
Share on other sites

I have downloaded the IVAO Mtl and on downloaded rule sets I have IVAO. However any time i get into FSX and start a flight on ivao all aircraft are the default a320 model. Anybody know how to fix that? In vpilot i get SimConnect error: Failed to create aircraft.

 

Sorry, but maybe I missed something : this is aVATSIM forum and you ask for solutions flying on IVAO ???

 

Maurizio

www.sim737ng.it

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...