Jump to content

No airborne traffic - vPilot


Ian Niblo
 Share

Recommended Posts

Hi all,

 

I'm suddenly getting no airborne traffic from vPilot. It was working fine on Wednesday - anyone else seeing this (FSCUIPC offset F080)?

 

I can see ground traffic so that part of FSUIPC seems to be working (offset E080) but the airborne traffic tables aren't populated.

 

Regards

 

Ian

 

PS Quick change to this - while I was typing I had one plane appear briefly in the climb then it vanished again. This is Worldflight though, I should be seeing tons of planes.

Full size 737 cockpit - https://www.facebook.com/SimAirUK

Windows 7 64 bit, Prepar3d v4, vPilot , FSUIPC v5

Rex4 Texture Direct, Active Sky 2016 P3D4 +Active Sky Cloud Art, Ultimate Traffic Live

Link to comment
Share on other sites

Just a quick note ... vPilot does not use FSUIPC offsets, it just creates SimObjects via SimConnect. I don't know anything about how offset F080 gets populated so I can't offer guidance on what might be going wrong with your setup.

Developer: vPilot, VRC, vSTARS, vERAM, VAT-Spy

Senior Controller, Boston Virtual ARTCC

Link to comment
Share on other sites

Hi Ross,

 

The way it works is that vPilot injects the traffic into the simulator and FSUIPC gathers up all the AI aircraft data from the sim and makes it available to calling programs (it actually provides two areas that can be read: one for airborne traffic and one for traffic on the ground). The upshot is that if the traffic data isn't present in the sim FSUIPC will deliver nothing to the outside world.

 

Interestingly, I received a .NET error message mid-flight telling me that vPilot was having problems but the problem seems to have cleared itself up now - I'm getting both ground and airborne traffic. Guess it's just a 'funny'. Glad it's gone away

 

I should upgrade - vPilot keeps telling me a new version is available.

 

Regards

 

Ian

Full size 737 cockpit - https://www.facebook.com/SimAirUK

Windows 7 64 bit, Prepar3d v4, vPilot , FSUIPC v5

Rex4 Texture Direct, Active Sky 2016 P3D4 +Active Sky Cloud Art, Ultimate Traffic Live

Link to comment
Share on other sites

I got an error message (twice) from MS .NET. The first time I restarted P3D but the second time I was already filed so I let it slide.

 

The error source was cited as vPilot and the message was related to an 'Aircraft' object (or something similar). If you're interested I'll s[Mod - lovely stuff]e the message out of Event Log after the next WF leg and post it?

 

Don't forget thought that I'm out of date and need to upgrade to the latest stable release!

 

Regards

 

Ian

Full size 737 cockpit - https://www.facebook.com/SimAirUK

Windows 7 64 bit, Prepar3d v4, vPilot , FSUIPC v5

Rex4 Texture Direct, Active Sky 2016 P3D4 +Active Sky Cloud Art, Ultimate Traffic Live

Link to comment
Share on other sites

No I think it was generated by Windows not vPilot, I didn't notice anything obvious in the vPilot window but I didn't think to check there.

 

I'll see if I can get you the logs when we land at VCBI.

 

Regards

 

Ian

Full size 737 cockpit - https://www.facebook.com/SimAirUK

Windows 7 64 bit, Prepar3d v4, vPilot , FSUIPC v5

Rex4 Texture Direct, Active Sky 2016 P3D4 +Active Sky Cloud Art, Ultimate Traffic Live

Link to comment
Share on other sites

Aw, that's disappointing! No logs anywhere :O(

 

If I encounter the problem again I'll grab the screen while it's available and send you that.

 

Regards

 

Ian

Full size 737 cockpit - https://www.facebook.com/SimAirUK

Windows 7 64 bit, Prepar3d v4, vPilot , FSUIPC v5

Rex4 Texture Direct, Active Sky 2016 P3D4 +Active Sky Cloud Art, Ultimate Traffic Live

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...