Jump to content

Cant hear anything on VPilot


Recommended Posts

Good Afternoon,

 

So i've updated my vpilot to the latest one, but now I cant hear anything from atc to other pilots... i found that the RX TX dont turn blue when i try to speak or anyone speaks

 

I can only communicate via Text

 

Ive tried to reinstall v pilot but it didnt fix the problem, I run it as Administrator and I've checked the firewall...

 

Can anyone help me pls ?

 

Thanks !

Link to post
Share on other sites

Sort of the same problem here. However when I transmit everyone can hear me but I cannot hear them. Also I cannot receive ATIS on audio or text while on VATSIM. After logging off VATSIM I can then hear FSX's ATIS and receive it by text as usual in the banner on top of the screen.

 

I have the latest version of vPilot.

 

This happens with any airplane that I have.

 

A CTR controller tried to help me with 2 other pilots who had fixed their systems after the new CODEC, but everyone was at a loss. They tried helping me for over an hour in having me try countless things to do but nothing worked. The controller said that the new CODEC has a long ways to go in functionality regarding people like me who had no problems before the new CODEC but now do have problems. Was he right?

 

My audio settings in FSX and vPilot are no different than they were before the new CODEC.

Link to post
Share on other sites
  • Board of Governors

You say you're running the original DVD "normal" version of FSX. [Mod - Happy Thoughts]ume you've upgraded to SP2, right? Either Acceleration or Service Pack 2 is required to run vPilot. I'm [Mod - Happy Thoughts]uming yes because you said you didn't change settings after AFV was introduced, but just wanted to check.

 

I just did a Google search on "Download Simconnect 10.0.61259.0" and found a couple of threads that may, or may not help. All I know is I strongly suggest you make a backup before tinkering. Other than that, maybe try either repairing or reinstalling FSX (again, backup first! (especially to restore your config file)).

 

 

https://www.avsim.com/forums/topic/423835-in-search-of-simconnect-v61612590/

http://www.fsp[Mod - Happy Thoughts]engers.com/?action=simconnect

Don Desfosse
Vice President, Membership

Link to post
Share on other sites

Thanks for your post. You are right in that I am running FSX SP2. I do own the DVD Acceleration pack but I have not installed it since I bough this computer a couple years ago.

 

Before VATSIM began running the new CODEC on their servers, I think all members were notified that if vPilot was the client that users were running to connect to VATSIM, then the only thing that needed to be updated was vPilot.

 

If I read your post correctly, then my question now is: Since the only thing that has changed on my end is an updated version of vPilot, why would that affect any files in FSX, or require me to re-install files that are already installed?

Link to post
Share on other sites

Have you tried upgrading your installation to the Acceleration edition, just to see if it fixes the problem? There may be some more elegant solution and someone may know exactly why it may work with one version of SimConnect and not the other. But while you're waiting for that person to see this post and respond, it may be worth giving it a shot.

Cheers,

-R.

fvJfs7z.png

Link to post
Share on other sites
Thanks for your post. You are right in that I am running FSX SP2. I do own the DVD Acceleration pack but I have not installed it since I bough this computer a couple years ago.

 

Before VATSIM began running the new CODEC on their servers, I think all members were notified that if vPilot was the client that users were running to connect to VATSIM, then the only thing that needed to be updated was vPilot.

 

If I read your post correctly, then my question now is: Since the only thing that has changed on my end is an updated version of vPilot, why would that affect any files in FSX, or require me to re-install files that are already installed?

 

This issue doesn't have anything to do with SimConnect. If you didn't have the right version of SimConnect installed, you would get an error that indicated such, and you wouldn't be able to connect to the network at all.

 

I'm afraid I don't know why you would be able to be heard but not hear anyone. I'll defer to the AFV devs on that.

Developer: vPilot, VRC, vSTARS, vERAM, VAT-Spy

Senior Controller, Boston Virtual ARTCC

Link to post
Share on other sites
This forum is the way.

 

You say that it is not a Simconnect issue, and I see that your signature says that you are on the vPilot dev team. So could you please get someone at vPilot to look at my case?

 

Does vPilot generate a file or some kind of report as to how it is setup or functioning on my computer?

 

Thank you.

Link to post
Share on other sites

It's an AFV issue, not a vPilot or a SimConnect issue. I realize it's kind of confusing ... AFV is built into vPilot, but AFV is not written by the vPilot dev team. (Which consists only of myself.)

 

So, this issue needs to be looked into by the AFV dev team, and this forum is the AFV support forum, so your thread is already in the right place.

Developer: vPilot, VRC, vSTARS, vERAM, VAT-Spy

Senior Controller, Boston Virtual ARTCC

Link to post
Share on other sites
It's an AFV issue, not a vPilot or a SimConnect issue. I realize it's kind of confusing ... AFV is built into vPilot, but AFV is not written by the vPilot dev team. (Which consists only of myself.)

 

So, this issue needs to be looked into by the AFV dev team, and this forum is the AFV support forum, so your thread is already in the right place.

 

Okay. I will wait. Thank you.

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
×
×
  • Create New...