Jump to content
Ben O'Leary 1352331

Disconnected from Voice Server

Recommended Posts

In other words: if you are using the latest version of vPilot, you do NOT need anything else. Delete the AFV program if you do not need it to provide ATC-services.

 

Just to be clear: you are using vPilot without the AFV standalone program and it does not work properly, the voice?

 

Yes, exactly, latest version of Vpilot without anything else

Always diconnected in a gap of 10 seconds

 

Check if your ISP uses CGNAT. If you see your IP starting with 100.XXX.XXX.XXX inside your modem/router page, you're under CGNAT and can't connect to VATSIM Audio Server. Have the same problem here. Figure it out by myself. Already wrote some topics about it, but didn't receive any answer yet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does this have a solution yet?

Today I fly with Japan and Taiwanese ATCs and got disconnected of voice server so many times that was very frustrating.

I'm using vPilot with P3Dv4.5 and sometimes have this problem but sometimes don't.

Really hope AFV team can figure out what's causing this and have a solution to the problem.

Here's the log that my Nlog.config saved:

2020-03-14 19:51:20.7650 GeoVR.Connection.ClientConnection Lost connection to Voice Server

2020-03-14 20:31:20.8390 GeoVR.Connection.ClientConnection Lost connection to Voice Server

2020-03-14 20:41:10.4680 GeoVR.Connection.ClientConnection Lost connection to Voice Server

2020-03-14 20:41:52.5156 GeoVR.Connection.ClientConnection Lost connection to Voice Server

2020-03-14 20:45:19.7419 GeoVR.Connection.ClientConnection Lost connection to Voice Server

2020-03-14 20:47:53.4017 GeoVR.Connection.ClientConnection Lost connection to Voice Server

2020-03-14 20:48:48.9586 GeoVR.Connection.ClientConnection Lost connection to Voice Server

2020-03-14 20:50:21.5555 GeoVR.Connection.ClientConnection Lost connection to Voice Server

2020-03-14 20:54:14.2906 GeoVR.Connection.ClientConnection Lost connection to Voice Server

2020-03-14 20:56:13.4407 GeoVR.Connection.ClientConnection Lost connection to Voice Server

2020-03-14 20:56:30.4520 GeoVR.Connection.ClientConnection Lost connection to Voice Server

2020-03-14 20:59:10.6398 GeoVR.Connection.ClientConnection Lost connection to Voice Server

2020-03-14 21:00:03.1928 GeoVR.Connection.ClientConnection Lost connection to Voice Server

2020-03-14 21:01:19.7807 GeoVR.Connection.ClientConnection Lost connection to Voice Server

2020-03-14 21:03:48.9425 GeoVR.Connection.ClientConnection Lost connection to Voice Server

2020-03-14 21:08:52.2810 GeoVR.Connection.ClientConnection Lost connection to Voice Server

 

and this was only for today.

 

Chi-cheng Liu

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/26/2020 at 11:17 PM, Fabio Miguel 1394656 said:

 

Check if your ISP uses CGNAT. If you see your IP starting with 100.XXX.XXX.XXX inside your modem/router page, you're under CGNAT and can't connect to VATSIM Audio Server. Have the same problem here. Figure it out by myself. Already wrote some topics about it, but didn't receive any answer yet.

Fabio I know this is an old post but I am having the same issue with my ISP in Brazil.

Were you able to work around this issue ?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys!

So, i´m new at Vatsim and today i´m flying with the same issue.

I just don´t know what to do...my IP starting with 192.xxx and everthing looks "perfect".

I can´t hear and speak with anyone.

Need some help, please!

Share this post


Link to post
Share on other sites

The voice disconnect issue was raised in this thread back in January 4 2020. Windows version 2004 was released May 27. The next previous version 1909 was released Nov 12 2019 so maybe the problem began with version 1909?

 

Would there be an error log that could shed some light?

 

Regards

Don Whyte 925580

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

×
×
  • Create New...