Jump to content

Vpilot Talking Issue


Go to solution Solved by Nestor Perez,

Recommended Posts

I am having a problem with hearing ATC or speaking with ATC in VPilot. I am unable to communicate at all. It has been about 48 hours since my account has been activated. I am able to connect to vpilot fine but unable to transmit or hear any ATC. can someone please help me. 

 

When I log in i am receiving this error:

Error connecting to voice server: Connect failed (forbidden - )

Any help would be greatly appreciated. 

Link to post
Share on other sites
  • Board of Governors

Yep, take a look at #4 (check your password capitalization -- most commonly goofed ones are i vs. I and l vs. L):  

 

Don Desfosse
Vice President, Membership

Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, Don Desfosse said:

Yep, take a look at #4 (check your password capitalization -- most commonly goofed ones are i vs. I and l vs. L):  

 

So I would be able to login but then voice wouldn’t work if my password is typed wrong. Interesting maybe I made a typo. 

Link to post
Share on other sites
  • Board of Governors

One of several characters I keep asking the tech team to remove from the list of characters that get issued in passwords, just for this reason... 🙂 🙂 🙂

 

In your case, both instances of that character (6th and 11th position) are capital I (phonetic=India, sounds like "eye")....

 

Pro tip:  when in doubt look at your password in Times New Roman font.  I's and L's become much clearer, though 0 vs. O is still tough. 🙂

 

 

  • Like 1

Don Desfosse
Vice President, Membership

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...

OK, so now I am having the same issue. I guess years ago I had an account so Vatsim disabled the account that I got working and made me use my old one. And when I login to my old account I am having the same Exact talking Issue. I cannot talk or hear anyone. The password has "O" and "i" in it. I typed it so many different ways. What can be wrong here. 

Link to post
Share on other sites
  • Board of Governors

What could be wrong was you didn't type in (or copy/paste) in the password correctly 🙂

I see you've changed your password.  That should resolve the problem.

Don Desfosse
Vice President, Membership

Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
×
×
  • Create New...