Jump to content

CTD in MSFS when Connecting to VATSIM on vPilot


Recommended Posts

Bit of an odd one. Had the current stable (as of 30/10/2020) and yesterday I connected fine, and was able to fly fine. Had a custom model matching file on then too - no issues at all post Patch 5 MSFS (1.10...)

 

Today I've gone onto the sim, and tried to spawn at multiple different airports and kept getting CTDs. I thought it may be scenery, so removed all the scenery - spawned in and still each time got CTD whenever I connected to VATSIM via vPilot.

I've then removed my modelmatching file and spawned again at multiple airports, ran vPilot - then again the second I connect it CTDs each time after 4-6 seconds.

I updated to the BETA 2.6.8 to see if that helped - put my model match file back on to see if it would work - CTDs. Removed model matching file, CTDs every time I actually connect to VATSIM. 

 

Odd as it worked absolutely fine yesterday - only difference being that the liveries on MSFS have all had to be patched. Tried just with the default Asobo A320neo livery - still get the same issue with CTD the moment I connect to the vatsim network.

Link to post
Share on other sites

Yes - though I'm wondering if it's an issue with the updated liveries that the creators fixed - I'm working through each one seeing if they are all or if one is an issue, but every time I connect to VATSIM, within a few minutes I get a CTD.

Haven't installed the latest patch fix yet though + hoping that's fixed the issue 

Link to post
Share on other sites

Did further testing - cleared my community folder and added in updated liveries 4-5 at a time with custom model matching updated to reflect model title name changes etc.

 

The moment I connected to Vatsim I got blurry lag (almost as if it was about to crash but didn't) and was fine but I only had Default Asobo liveries so it wasn't reading any new liveries. That's weird in itself as the liveries are useable by me, and the vmr has been updated for them to work like they used to.

But secondary to that the lag as I connect to Vatsim is new from this patch.

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
×
×
  • Create New...