Jump to content

MFS2020 vPilot Issues


Joshua Leigh
 Share

Recommended Posts

Having an issues with vpilot not letting be hear back transmissions from ATC when in MFS2020 It's seems that I can talk to them but I can't hear a response from them the RX button in the top right corner doesn't even light up, but the TX one does.

Things I've Tried  

Port Forwarding

Firewall

Anti-virus exception 

Running Vpilot in Admin mode

Running MFS2020 in Admin mode

Running Vpilot after loaded in MFS2020 

Tried using the beta and the Alpha

Changing devices input and output

Turning off anti-virus

 

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Daniel Mckee said:

Have you selected the correct audio device in vPilot settings? I know that sounds simple but sometimes it's the simple things that get overlooked. Hope you get it sorted🙂

Yup I've done that Also tried other earphones

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Daniel Mckee said:

Have you selected the correct audio device in vPilot settings? I know that sounds simple but sometimes it's the simple things that get overlooked. Hope you get it sorted🙂

Its quite strange As the same installation works on my Laptop but not my Desktop! Can't find the problem

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Robert Shearman Jr said:

Dumb question time.  Are you sure the controller you're trying to talk to is in range?

Try maybe at an airport with a Tower or Ground controller, and ensure you're at "their" airport?

If that doesn't help, I'm out of ideas, unfortunately.

Yeah, I'm at EGKK and trying to "talk" to EGKK Ground

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Robert Shearman Jr said:

Dumb question time.  Are you sure the controller you're trying to talk to is in range?

Try maybe at an airport with a Tower or Ground controller, and ensure you're at "their" airport?

If that doesn't help, I'm out of ideas, unfortunately.

It's strange as the same setup works on my laptop so its not the internet connection! Would a windows reinstall fix this do you think, as i can do that its not that big of a deal as I only use this Pc for gaming anyway 

Edited by Joshua Leigh
Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, Mats Edvin Aaro said:

Let's back up a few steps here. What aircraft are you using? Can you screenshot the radio stack and post it?

Aircraft is A320 from the FlybyWire team / Have also tried the basic A320. 

Screenshots (couldn't upload them to the side kept getting an error so I uploaded them on Imgur hope that's okay!)https://imgur.com/a/5ikLPpm

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...