Jump to content

Vpilot disconnecting every 2 mins


Nihar Modak
 Share

Recommended Posts

Dear Team,

Recently, Vpilot hasnt been functioning up to date and keeps disconnecting from the network. I am currently using Singapore server and have tried switching to the UK server as well however, the problem persists.

Please find attached screenshot as well as vpilot log file for reference. Requesting you to kindly help me with this problem.

Thanks and regards,

Nihar Modak
1466531

Screenshot 2022-06-19 195736.jpg

Vpilot log20220619.pdf

Link to comment
Share on other sites

  • Board of Governors

Short story:  No easily conclusive answer.  Most people find rebooting their router solves the problem, either "permanently" or at least for a good while.

 

From the vPilot Tips, Tricks, FAQ and Troubleshooting Guide

Q: I am getting EndReceive (e.g. 10053, 10054, etc.) and/or Connection (e.g. 10060, etc.) errors. Any ideas?
A: These are actually not vPilot errors; vPilot is simply reporting that an error has occurred. The EndReceive (e.g. 10053, 10054, etc.) and/or Connection (e.g. 10060, etc.) errors mean something is interrupting the connection to VATSIM. It's in the pipe between the server and your computer. It could be caused by server interruption, intermittent internet connection, router issue, power issue affecting the router, etc. A large number of variables/possibilities. Most people who have reported persistent EndReceive and/or Connection issues have reported that rebooting the router resolves the issue (though some members report it is an intermittent resolution). Suggest rebooting your router and seeing if that helps.

 

 

Don Desfosse
Vice President, Operations

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...