Jump to content

vPilot 3.4.7 Released


Ross Carlson
 Share

Recommended Posts

This version implements a workaround for users with faulty IPv6 connectivity, resulting in an error such as "Authentication failed: A task was cancelled" when trying to connect to VATSIM.

Those of you that disabled IPv6 on your computers should now be able to re-enable IPv6. vPilot will only use IPv4 to authenticate.

Developer: vPilot, VRC, vSTARS, vERAM, VAT-Spy

Senior Controller, Boston Virtual ARTCC

Link to comment
Share on other sites

Nothing in the version 3.4.7 update could cause this, so it's likely just a coincidence that it started happening when you updated to 3.4.7.

The yellow message you're seeing can be caused a few different ways. First, if you use the .com1 command. Second, if you enter the .tune command, followed by a callsign, it will tune that controller's frequency. Third, if you press the enter key while keyboard focus is in the controller list, it will tune the frequency for the selected controller. I'm sure you aren't doing the first or second things, so my guess is it's the third one.

Developer: vPilot, VRC, vSTARS, vERAM, VAT-Spy

Senior Controller, Boston Virtual ARTCC

Link to comment
Share on other sites

Thanks for your quick response and sorry for the confusion. The yellow message is actually me using the .com1 command to bring the frequency back where it was. There are no messages showing a frequency change but it is changed on the top right corner. Maybe it's because of the simulator that I've updated or maybe SimConnect since the altitude doesn't work (SimConnect error: NAME_UNRECOGNIZED 7).

Link to comment
Share on other sites

After installing 3.4.7 my regular front panel mic input will not work with vPilot. It will work with a USB microphone attached to a USB port but not with my headset mic plugged into the mic in. I have verified that Windows is showing input and that the mic input sounds fine when selecting Listen to this device under Properties in the Sound window in control panel. Please help....can't use my mic with vPilot when it always worked before.

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Eric LeMarier said:

After installing 3.4.7 my regular front panel mic input will not work with vPilot. It will work with a USB microphone attached to a USB port but not with my headset mic plugged into the mic in. I have verified that Windows is showing input and that the mic input sounds fine when selecting Listen to this device under Properties in the Sound window in control panel. Please help....can't use my mic with vPilot when it always worked before.

Nothing changed in 3.4.7 that has anything to do with audio, so it's highly unlikely that this is a problem in 3.4.7. It is likely just a coincidence.

When you say that your mic input "will not work" with vPilot, what exactly do you mean?

Developer: vPilot, VRC, vSTARS, vERAM, VAT-Spy

Senior Controller, Boston Virtual ARTCC

Link to comment
Share on other sites

It shows a quick blip but not picking up anything I say in the microphone. vPilot works fine with the usb microphone and I've verified my headphone mic works with everything but vPilot when in the regular front panel mic in configuration. Never had a problem before 3.4.7. Can you send me a link to 3.4.6 to test this? It was working in the previous version

ERic

Link to comment
Share on other sites

When I talk into the mic it shows a quick up down in the audio received box when testing for volume and stays in the blue no matter how much I adjust it up. I would just like 3.4.6 so I can verify that it's vPilot that is the problem as everything else works.

Eric

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Is there any coming update soon to fix the issue which is reported from the middle east. 

The voice while talking is not clear at all...no one can understand what we say. 

 

I tried connecting to vpilot using my mobile data it's working fine... But when I connect using my wifi.. No one can hear my voice clearly. 

 

It's like a robot talking. 

 

Thank you 

Link to comment
Share on other sites

30 minutes ago, Ahmed Alaa El-Din said:

I tried connecting to vpilot using my mobile data it's working fine... But when I connect using my wifi.. No one can hear my voice clearly.

If it works fine using mobile data, then it isn't an issue with vPilot, right?

Developer: vPilot, VRC, vSTARS, vERAM, VAT-Spy

Senior Controller, Boston Virtual ARTCC

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...