Jump to content

vPilot 2.0 Open Beta now available


Ross Carlson
 Share

Recommended Posts

  • Replies 149
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

I purchased Mytraffic 6.0a and installed it in Prepar3d V3.35. Vpilot found the MY Traffic folder and indexed it. However, I get a red error which states:

 

Failed to create aircraft ***** using model B757-200. and B757-300. Vpilot will try to recreate the aircraft with a different model.

 

Is this an error on my part or the other aircraft on VATSIM do not have their traffic updated? I am confused. I see no Liveries?

Link to comment
Share on other sites

I followed the tutorial on AVSIM. I did notice this in when I opened up the simobjects.cfg folder. Looks like the entry was added using MyTraffic cimmunicator with the same value of 10. Shoud I change this?

 

VPilot recognized My Traffic and added it. I do not have custome rules.

 

I have :

 

SIMObjects\Airplanes - 138 models, 121 identified. That box is checked

ProgramData\12bPilot|SODE\SimObjects. This box is not checked.

Program Files \12BPilo\SODE\data\SimObjects-1 model. This box is checked.

MyTraffic\Aircraft-5598 models, 4829 identified. This box is checked.

 

Thank you

 

Abe

Link to comment
Share on other sites

Excellent. I switched it to 12 and it loaded. Mytraffic. I do most of my flying on VATSIM and was excited with the new 2.04 beta. I just moved the aircraft to KPHX where there is a VATSIM event going on. Lots of planes. The Mytraffic aircraft are still there along with real world VATSIM traffic. I have not noticed the errors come up. However, The liveries on the VATSIM traffic are just the generic white. I had purchased Mytraffic to have the increased database and to see the real world liveries of VATSIM traffic.

 

Reading through the Vpilot V2 posts I understand that model matching is no longer going to be needed. I am a bit confused on why the VATSIM liveries are not showing up now with Mytraffic working? I only see a few aircraft on VATSIM with liveries.

 

Thank you,

 

Abe

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

On behalf of a friend whom I got into Vatsim today and am helping installing everything on vPilot 2.0: he barely seems aircrafts. He has 1500+ models identified by the automatic system.

 

At first, he saw 0 aircrafts. He ran vPilot as admin the second time and now it's working half. In the right click menu -> air traffic he sees all the nearby traffic and their callsigns + types, but he only sees A FEW of them really. The others are just plain invisible, not even the default one CRJ-700 (and no, that directory isn't removed).

 

Anyone knows what's going on?

spacer.png

ACCNL5 (Assistant Training Director) - Dutch VACC

Link to comment
Share on other sites

On behalf of a friend whom I got into Vatsim today and am helping installing everything on vPilot 2.0: he barely seems aircrafts. He has 1500+ models identified by the automatic system.

 

At first, he saw 0 aircrafts. He ran vPilot as admin the second time and now it's working half. In the right click menu -> air traffic he sees all the nearby traffic and their callsigns + types, but he only sees A FEW of them really. The others are just plain invisible, not even the default one CRJ-700 (and no, that directory isn't removed).

 

Anyone knows what's going on?

 

What sim are you using? if it is FSX then turn off your aircraft shadows.

 

There is a bug in FSX that causes multiplayer aircraft to appear invisible when you have aircraft shadows on.

Link to comment
Share on other sites

Hey guys.

First of all, well done on vpilot interface. Really a nice work in there.

So, i´m using ES in my laptop and P3D on desktop. I can setup the connections between with vpilot on host and remote sessions (even starting the .towerview (IP) (CSIGN). Everything seems great but no traffic on SIM.

I have MyTraffic entry on the simobject´s file, have also this configured on EuroScopeFsxConnector, have run out the VMR generation to setup the model matching but in the end, no prop, no jet, no nothing on my beautifull seat on tower´s desk

Any clue?

 

Cheers.

TMA Controller PortugalVacc

21.png

Link to comment
Share on other sites

Is vPilot v2 supposed to detect models in a World of AI folder (eg. Prepar3d/SimObjects/WOAI)?

 

I have just installed P3D v3.3 and vPilot2.0, run the WOAI installer to put the models into the above directory, edited the simobjects.cfg file to point to the above directory.

 

When vPilot scans for models it sees the directory but says there are no models in there.

 

My Settings window looks like this http://puu.sh/q4iXQ/e5cd31c939.png

 

My folder structure looks like this http://puu.sh/q4j5i/aa479915c0.png

 

Can someone tell me what's wrong?

Greg Barber

VATPAC3 - Director ATC Training & Standards

Link to comment
Share on other sites

Looks like the WoAI models might not be installed correctly. Normally they are not grouped by airline, rather they are grouped by model. (By aircraft type.)

 

Can you show me the contents of one of the airline folders, such as SimObjects\WOAI\Air New Zealand?

Developer: vPilot, VRC, vSTARS, vERAM, VAT-Spy

Senior Controller, Boston Virtual ARTCC

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ross,

 

First of all: Kudos and thank you for all your hard work. vPilot 2.0 really works a charm.

 

Only issue I have come across and I'm not sure if it has come up before is that the program doesn't seem to remember previously used aircraft/call signs. Each time I connect, the respective boxes are blank. Is this a known problem or is there a solution?

 

Thanks and kind regards,

Oliver

Link to comment
Share on other sites

It was first a little know capability now with high demand - Ross and Gergely got the programs working and now we have a great feature that adds to the realism of our hobby. Now I wonder if controllers will ever move out of the cab? Thanks guys for working together to bring us this wonderful feature.

Andrew Morkunas

spacer.png

Twitch: padre_andrew ATC Simulations

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share


×
×
  • Create New...